Dissabte 24 de novembre- SEGON TALLER

De 10 a 10,45 h.pels que ho desitgin es fa un passe de VÍDEOS DE SORTIDES A POBLATS IBERS visitats en els 12 cursos anteriors

A LES 11’OO en punt, començarà el taller sobre EL D R E T FINS L’ETAPA IBEROROMANA que presentarà l’advocat IGNASI PUIG VENTALLÓ que forma part de la Junta del Institut. Aquest tema es una primícia entre els estudiosos del món iber que de fet tenia ja un sistema polític social tribal amb distribució comarcal i amb uns centres econòmics per canalitzar el comerç interior terrestre, fluvial i marítim i també el comerç exterior. Els representants dels poblats (195 a.C.) eren els caps de família del poblat, doncs la societat amb la dominació s’havía transformat en patriarcal tot i que amb gran protagonisme de la dona que entre els ibers era sacerdotessa i propietària. Les famílies ibers eren monógames i es constituïen clans. Les herències anaven per via matrilineal i patrilineal. La dona fabricava la ceràmica de ma i els teixits i l’home la de torn. Bosch i Gimpera ens parla d’una base democràtica igualitària i del poder del Consell d’ancians iber o senat com el cas dels edetans o els ilergets (Edecó, Indibil, Mandoni, Amusic….) que eren com reis cabdills. Amb tota aquesta realitat de fons está clar que ens falta entendre i estudiar el tema del dret que l’Ignasi Puig ens presentarà.

A continuació l’EFREN COFINÉ de Tortosa ens presentarà el seu taller sobre PROTOSIDERURGIA IBÈRICA, LA FORJA DE TALL I LA FALCATA in situ oferint pràctiques de taller. Pensem que descobrir les parts de la falcata i les seves parts interiors és una ciència que l’Efrén domina amb excel.lència com a gran estudiós de l’armament fet amb forja, la forja de tall i la protosiderurgia.

US ESPEREM !!!!

IMPORTANT: Durant el taller es repartirà el full de sortida del treball de camp que el desembre farem a Rubí.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en GENERAL. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s