ACTIVITATS IEI

Com a darrera activitat del curs es va fer la sortida a Barkeno ( la Barcelona iber) amb el següent recorregut extret del programa de la sortida:

“Visitarem la NECRÒPOLIS ROMANA del segle I a la plaça de la Vila de Madrid, lloc de lluites iberoromanes en aquest punt d’entrada a la ciutat Laietana i que els romans van convertir en el lloc d’entrada a la nova ciutat. Es pot veure el paviment del camí d’entrada.

Baixarem pels carrers Duc de la Victòria (antic circ romà i després sinagoga menor dels jueus), Espolsasacs, Patriarca, Perot lo lladre (Rocaguinarda del Quixot a Barcelona), carrer i plaça del Pi i carrer de l’ ARC DE SANT RAMON DEL CALL número 8 al 1O (Call Juïch), on Èmil Hübner va trobar la inscripció iber reubicada a la casa del notari Tos, reconstruida en el Segle XIV i novament enderrocada el 1.940 , any en que desapareix la pedra de la inscripció ibérica referida en el llibre Monumenta Lingua Iberica del 1869 amb un exemplar a la Biblioteca de Catalunya i un altre a l’Ateneu Barcelonés). Al costat de la casa Tos veurem també la Sinagoga més antiga de tot Europa.

Seguirem pel carrer de la Fruita i St. Honorat cap el carrer del Bisbe seguint la muralla IBEROROMANA fins el carrer TAPINERIA per veure la part de muralla reconstruïda en el segle II d.C., on hi ha una inscripció iber. Des d’aquest punt baixa el camí que passant pel antic Pou GEM, convertit en el Pou de Sant Gem, anava fins la badia, lloc de barques o port de Barkeno (BAR) i el Mar Ibèric (després Ibericum Mare i “Mare Nostrum”, dels romans) que arriba al poblat ibèric de Can Tunis.

Travessant per dins del Arxiu de la Corona d’Aragó arribarem a la Plaça Sant Jaume, antic Mons Taber i que va ser foro romà, fins arribar al carrer Paradís (Centre Excursionista de Catalunya) on es van trobar moltes restes ibers i on veurem en el que era el punt més alt de la ciutat iber, la roda de molí i les columnes del Temple d’AUGUST. Carrers propers : Cardo (Kar = pedra) i Decumanus. A la Plaça del Rei es veu el Museu romà de la Ciutat.”

 

muralla

barcelona

Així mateix el passat 8 de juny es va fer una trobada al taller del nostre ceramista Albert Motis on els participants van tenir la ócasió de “ tocar fang” i treballar-lo.


motis 2
Motis

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en GENERAL. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s